MILYEN AZ IDEÁLIS HAJSZÍN?

szerző: 2012. január 09. 16:02:26

Burda, divítos hajszínekA kímélő festékeknek, és az egyre bővülő színpalettának köszönhetően világszerte egyre több nő festeti a haját. Azonban az aktuális trendek mellett még számos tényezőt figyelembe kell vennünk, ha a hajszínváltoztatás mellett döntünk. Összeállításunkból kiderül, hogy kinek melyik hajszín áll a legjobban!

Hirdetés (x)

A megfelelő hajszín kiválasztásában segítséget nyújt számunkra saját színtípusunk. A lágy, visszafogott színekkel rendelkező „nyár típusú" nők arcbőre hideg árnyalatú, világos, enyhén rózsaszínes tónusú. Az arcon előfordulhatnak szeplők, amelyek inkább barnásszürkék, mint aranysárgák. Szemük lehet kék, zöld, szürke vagy világosabb barna, borostyánszínű. Számukra a legelőnyösebb a hamvas szőke hajszín. Általában természetesen is ehhez közeli a hajszínük, de előfordul, hogy idővel besötétedik. Ebben az esetben is érdemes legalább néhány hamvas szőke (hideg, ezüstös csillogású) melírral feldobni. A szőke hajszín kiválasztása során a meleg sárga árnyalatokat azonban kerülniük kell, mert besárgítják az arcukat. A sötétebb hajszín csak azoknak a nyár típusoknak ajánlott, akik eleve sötétebb hajjal születtek. Számukra a hamvasbarna az ideális, a vörösek közül pedig a hideg lilás, bordós árnyalatok emelik ki színeiket. Idősebb korban is érdemes visszatérni a természetes hamvas szőke vagy hamvas barna hajszínhez, mert bár az ősz hajszálak ezüstszürke fénye nem áll távol a nyár típus színvilágától, azért az eredeti szőkés árnyalat mégis fiatalosabb.
 Burda, divítos hajszínek
 A világos, élénk színekkel rendelkező "tavasz típusba" tartozók arcbőre meleg tónusú, őszibarackszínű, elefántcsontszínű vagy sárgás, esetleg kissé vöröses, de lehet áttetsző is. Az arcon előfordulnak aranysárga szeplők. Szemük általában világos színű, lehet kék, zöld, szürke, barna, borostyánszín is. Többségében világos, meleg hajszínnel rendelkeznek, amit nem érdemes sötétíteni. A méz-szőke, arany-szőke hajszín ideális választás a számukra hajfestéskor, ha fiatalkori szőkés hajuk idővel besötétedne. Felélénkíthető a fényét vesztett haj egy kis aranyszínű melírral is. Mivel a tavasz típusoknak természetesen is van vörös pigment a hajukban, ezért a rézvörös vagy vöröses-szőke hajszín is nagyon jól áll nekik. Fontos, hogy ne legyen túl sötét az árnyalat, mert az elnehezíti az egész megjelenésüket. Barna hajszínből is inkább a világos, meleg szőkésbarna ajánlott. Ha az eredetileg is ilyen színű haj megfakul, egy kis rézvörös melírral újra életre lehet kelteni. Az ősz hajszálak a tavasz típusnak nagyon rosszul állnak, ezért tanácsos a hajat visszafesteni az eredetihez közel álló árnyalatra.
 Burda, divítos hajszínekBurda, divítos hajszínek
 A meleg, mély színekkel rendelkező „ősz-típusú" nők arcbőre sárgás-barnás árnyalatú, lehet arany-bézs vagy barackszínű. Az arcon előfordulnak vöröses vagy aranysárga szeplők. Szemük lehet barna, zöld, szürke, borostyánszín és kék is. Többségük középbarna, vörösesbarna hajjal születik, melyet később is legfeljebb élénkíteni kell. A barna hajszín mellett a vörös hajszín is rendkívül jól áll az ősz típusoknak, mert többségük haja eleve tartalmaz egy kis vörös pigmentet. A meleg mahagóni árnyalat tökéletes választás hajfestés során, ha fel akarják dobni megjelenésüket, akár melír formájában, akár a teljes hajkoronát átszínezhetik vele. A hideg meggypiros és lilás árnyalatokat azonban kerülniük kell, mert elszürkítik az arcukat. Ha a világosabb hajszínnel született ősz típusok fakónak érzik hajukat, egy kis rézfényű melírral új életre lehet kelteni. Középbarnánál világosabb árnyalat nem ajánlott nekik. Az ősz hajszálak ennek a típusnak is rosszul állnak, ezért idővel érdemes visszafesteni az eredeti barna vagy vörös hajszínt.
 Burda, divítos hajszínekBurda, divítos hajszínek

 A „téli típust" erős színkontrasztok jellemzik. Tehát egyrészt a sötét hajú, világos bőrű emberek alkotják a téli típust. Másrészt idesorolhatók a fekete vagy sötétbarna hajú, kreol bőrű, úgynevezett déli, azaz mediterrán típusúak is. A téli típusúak arcbőre hideg árnyalatú, gyakran kissé áttetsző. Szemük lehet egészen sötét vagy világosabb barna, kék, zöld vagy szürke. Nagyon ritka közöttük a világos hajú, aki mégis ilyen hajjal született, az később is bátran festheti vissza ezt a hamvas árnyalatot, még ha idővel be is sötétedik. Legtöbbjük azonban születésétől fogva barna és ez nagyon jól is áll nekik. Szőke hajszínnel teljesen karakterét vesztené a megjelenésük. Ha a haj kifakul, fénytelenné válik, érdemes az eredeti hamvas barna hajszínnel átfesteni. Többnyire ugyanis elég csak egy kis fényt adni neki. Az a tél típus, aki mégis látványosabb újításra vágyik, hideg bordós, lilás melírral feldobhatja a haját. Kerülni kell azonban a meleg mahagóni vörös hajszínt, mert elsárgítja a típus arcát. Az ősz hajszálak nem állnak rosszul a tél típusnak, mert a hideg ezüstszürkés fény beleillik a típus színvilágába, de sokkal fiatalosabb, ha visszafestik az eredeti hamvas barna hajszínt.

Lukács Éva

 Burda, divítos hajszínekBurda, divítos hajszínek
 

Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (1)
Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe Kéjük regisztráljon
Divat augusztusban »

Jooble állásajánlatok