HÍMZETT BALLON SZOKNYA

szerző: 2014. július 09. 10:03:17

Burda, blogMég mindig farmerszabás, ezúttal szoknyán
A zseb fotója alapján akár ugyanazon nadrágszéria folytatása lehetne, mint amiket utoljára mutattam. Aztán, ha kicsit távolabb megyünk, már látjuk is, hogy ez bizony most szoknya. Nyárias, vékony, hímzett ballon anyagból.

Hirdetés (x)

Burda, blogBurda, blogRitkán olvasom el a Burda Magazin varrásleírását, hiszen kellő gyakorlattal már ismerjük az egymás után következő lépéseket. Csak extrém esetben keresem ki a szövegből a választ egy-egy részlet megoldására. Most így történt. Mi okozta a gondot?
 
Van az oldalán egy „svédzseb", ami ugye a csípőn van, íves, benyúlható és a szoknya belsejébe lóg a zsebtasak. Ez a tipikus „zsebredugós" zseb, tudjátok.
De van az oldalán két nagy rávarrt foltzseb is, zsebfedővel. Mivel a foltzseb az oldalán van, össze kellett varrni az oldalát, hogy felvarrhassam. Az oldala összevarrásakor viszont már készen kell legyen a zsebtasakos svédzseb. Ennek a tasakja bele van fogva az oldalvarrásba. A szoknya nem túl hosszú, a zseb viszont elég nagy ahhoz, hogy a zsebtasak útban legyen, sőt, a szabásmintán is látszik, hogy a két zseb metszi egymást. A foltzsebnek még épp nincs útjában a svédzseb tasakja, de a felette lévő zsebfedő felvarrása már keresztülhalad a svédzseb tasakján. Keresztben varrjam át a zsebtasakot, amikor felvarrom a zsebfedőt? Ez nem tűnik jó megoldásnak... Nekem az jutott eszembe, hogy a felgombostűzött zsebfedőt előbb levarrom a szoknya háta részén, majd felemelem a talpat, és a folytatáshoz kihúzom a zsebtasakot az eleje szoknyarészen a varrás útjából. Vagyis két részletben varrtam fel a zsebfedőt.

 Burda, blogBurda, blog
 Burda, blogBurda, blog
                                                                                                                                                                                                             Ternóczky Nóra

Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (1)
Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe Kéjük regisztráljon
Divat augusztusban »

Jooble állásajánlatok