Fekete ruha búzavirágokkal

szerző: 2013. július 26. 14:32:47

Burda, divatblogHuh, hát kell 1-2 óra, mire a „nehezén" túljutunk. Semmi kapkodás, csak precíz előkészítés és utána mondatról mondatra kell együtt haladni a Burda leírással, nézegetni a kapcsolódó, segítő rajzokat. Ha az eleje „tekergetésen" túl vagyunk, viszonylag egyszerű ruhaként folytathatjuk a munkát.

Hirdetés (x)

Miután kikeveredtem az eleje „csomóból", már illesztgettem magam elé a félkész darabot és szerintem az eredmény varázslatos! Minden tiszteletem a modell tervezőéjé, és azé is, aki megszerkesztette azt, végül modellezte minden méretre.
 Burda, divatblogBurda, divatblog
 Az újság varrásleírásait ritkán olvasom el, a ruhadaraboknak betanult, előre meghatározott varrásrendje van, a gyakorlottság függvényében már nem szükséges (folyamatosan) olvasni a szöveget. Akik még rászorulnak, minden tiszteletem az övék, mert nem egyszerű feladat így megérteni az egyes lépéseket. Ez a modell az újság saját értékelése szerint 2.5 pöttyös a 3-ból. Hát, azért nekem lennének kérdéseim:
 Burda, divatblogBurda, divatblog
Pl. az eleje csomózás rajzokkal és szöveggel kísért leírásának egy sarkalatos pontján teletűzködöm gombostűkkel az elejét. Azt hittem, talán később le kell azokat a ráncokat varrni, de nem. Kimaradt a szövegből, mikor vehetem ki azokat? Csak akkor, ha egy esti bulin a táncosom túl közel jön hozzám és megszúrja a tű? Kimaradt, hogy mely anyagszéleket kell előzetesen eltisztázni. Mivel nem tudtam előre, hogy a csomózás melyik varrásszéleket rejti a végén el, nem is tisztáztam, ezért a végén, utólag, ahol tudtam odabújni, tettem meg azt. Még jó, hogy olyan az anyag, hogy nem foszlik a vágott széle.
Korábban láttam ezt a ruhát készen Beánál, kedves bloggertársamnál, akkor döntöttem csak el, hogy ezt a ruhát megvarrom magamnak. Kérdezgettem is tőle, hogy szükséges-e hozzá rugalmas dzsörzé, mert azokért nem rajongok. Most utólag azt kell, hogy mondjam, hogy igen, szükséges. Merev, rugalmatlan anyagból még macerásabb lett volna a csomózás. A tisztázatlan szélek miatt meg pláne.
Az én anyagom nagy része viszkóz, kis része pedig elasztán. Bár tapintásra hűvös nylon, felvéve cseppet sem füllesztő, hiszen természetes szálból készült.
Ternóczky Nóra
 

Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (0)
Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe Kéjük regisztráljon
Divat augusztusban »

Jooble állásajánlatok