CERUZANADRÁG

szerző: 2012. november 15. 13:26:02

Burda, divatblogTöbb tényező szerencsés egybeesése miatt választottam ki ezt a szabásmintát. Szerettem volna egy szűk szárú nadrágot, és vágyakozva néztem a bőrnadrágokat is. Azt is szeretem, ha a hagyományostól eltérő szabásmintát próbálhatok ki.

Hirdetés (x)

Kapóra jött a legutóbbi, motoros dzsekinél szerzett tapasztalat, hogy beválhat, ha szövetből készül a „bőrkabát". Ezt az ötletet most is felhasználtam. Van egy szép, gyapjú-selyem-elasztán szövetem, aminek pont az eddigi hátránya lett az előnye, hogy a beleszőtt selyemnek köszönhetően, fénye van. De egy fényes szövet keltheti akár a bőr hatását is, a legújabb gangnam stílus pedig egyenesen megköveteli a csillogó kelméket!
 

Burda, divatblog

Ha ilyen szuperszűk nadrágban gondolkodunk, mindenképpen ellenőrizzük az anyag rugalmasságát, elsősorban keresztirányban. Ha ez nincs meg, keressünk másik szövetet.
Tudjátok biztosan, hogy minden nadrágnak kétszer kell végigvarrni az ülepét, hogy még csak véletlenül se járjunk olyan kínosan, hogy egy óvatlan mozdulatnál reccsen a varrás, kivillan a fehérnemű, és egész nap fura pózokkal próbáljuk leplezni, amíg haza nem érünk. A szűk nadrágnál aktuális a kérdés, hogy vajon a többi, hosszanti varrást is erősítsük meg? Hova vegyem fel először, kipróbálni, hogy bírja-e a strapát, ne egy egész napos programmal teszteljem?
 

Burda, divatblog

 
A fazon különleges, azonban egy kicsit nehezítette a próbát. Ha az oldalában van a varrás, sokkal könnyebb magunknak formára igazítani, mint a tükör előtt forgolódva, hátratekeredve ellenőrizni háta combközépen futó varrások vonalát. A próbára kell egy kis türelmet és időt szánni, utána már gyorsan halad a munka, nem nehéz a kivitelezése.  
 

Burda, divatblog

Nem szerettem volna látható varrásokat sehova, a dísztűzéseket mellőztem, helyette mindent a belső oldalon, láthatatlan öltésekkel dolgoztam el, pl. a derékpántnál és az alja felhajtásnál. Nincs a derekán gomb sem, inkább egy nagy méretű francia kapoccsal záródik. Hogy a textil elegáns egyhangúságát megtörjem - és a gangnam stílust hangsúlyozzam -, a munka végén meghintettem néhány felvasalható strasszkővel. 
 

Burda, divatblog

Maradt még ebből az anyagból, de nem tudom eldönteni, mi készüljön belőle? Zakó vagy inkább mellény? Ti mit készítenétek? 

Ternóczky Nóra

 

Értékelje Ön is!
Hozzászólások, vélemények (2)
Ezt a funkciót csak regisztrált felhasználók vehetik igénybe Kéjük regisztráljon
Divat augusztusban »

Jooble állásajánlatok